Natuur

Activiteiten omgeving Alpendorf

Ben je een natuurliefhebber dan zit je in de omgeving Alpendorf goed. Er zijn talloze activiteiten te ondernemen om er op uit te kunnen gaan. Zelfs vanaf het balkon kun je genieten van een adembenemend uitzicht en voel je je omringd door de rust en natuur. Ben je benieuwd naar onze favoriete natuuractiviteiten? Kijk dan hieronder voor onze tips!

Zwemmen in de Badesee

Op 5 minuten rijden van het appartement ligt dit prachtige natuurlijke zwemmeer. Ook buiten het zwemplezier is hier van alles te beleven met het hele gezin. Daarnaast kun je ook volop genieten van het adembenemende bergpanorama. (Liechtensteinklammstraße 146, 5600 St. Johann im Pongau, Oostenrijk)

Liechtensteinklamm in St. Johann

Vanaf het appartement kun je een looproute van ongeveer een uur nemen naar de Liechtensteinklamm. Dit is natuurlijk ook optioneel met de fiets of auto. Ook voor kinderen in de draagzak is dit een avontuur.

De Lichtensteinklamm ligt in een klein zijdal van het Salzachtal, dichtbij Sankt Johann im Pongau. Sinds 2020 is de Lichtensteinklamm weer open voor publiek. Een groot deel van de kloof was ingestort en daardoor niet meer toegankelijk. Het herstel van de wandelroute door de diepe kloof duurde lang en was een kostbare zaak. Gelukkig is het weer open en veilig voor bezoekers om in te wandelen.

Eisriesenwelt 

Heb jij zin in een avontuur en wil je genieten van de prachtige Oostenrijkse natuur? Dan is dit echt een aanrader. Op een klein half uur rijden vanaf Alpendorf vind je de Eisriesenwelt. Wij vinden dit een prachtige grot en deze is het bezoeken meer dan waard.

Het is 20 minuten lopen van de parkeerplaats tot de kabelbaan. Je loopt in 20 minuten van de kabelbaan naar de grot toe. Beide wandelingen geven mooie uitzichten. 

Gollinger Wasserfall

De waterval ligt op ruim een half uur rijden van het appartement in Alpendorf. Wij hebben de watervallen bezocht met onze kinderen en kleinkind. Het is altijd even spannend of een looproute goed is te doen met kleine kinderen. Je kunt kiezen voor de korte route die duurt ongeveer 10 minuten. Of de lange route en deze duurt ongeveer 30 minuten. Het was een groot succes en we hebben onze ogen uitgekeken.

Salzwelten Hallein

Op drie kwartier rijden vanaf het appartement ligt de Hallein-zoutmijn. Dat is een ondergrondse zoutmijn op het Dürrnberg-plateau boven Hallein, Oostenrijk. Een bezoek aan de zoutmijn omvat twee lange mijnwerkers glijbanen, een ritje met de mijntrein en een ondergrondse vaartocht over een zoutmeer. Aangrenzend aan het centrum ligt een archeologisch openluchtmuseum: “het Keltendorf”.

Großglockner Hochalpenstraße

Op drie kwartier rijden van het appartement begint de Grossglockner Hochalpenstrasse. Dit is één van de mooiste panoramawegen ter wereld . Het is een 48 kilometer lange weg tot aan het nationaal park. Het is een van de meest favoriete excursies die gemaakt wordt in Oostenrijk. Ook voor kinderen is deze excursie erg leuk. Langs de Hoogalpenstraat kun je kiezen voor korte of lange wandelingen. Voor de kinderen zijn er langs de weg 4 thema speelplaatsen waar ze meer te weten kunnen komen over de natuur, hoog in de Alpen.

Unterbergbahn, Gurtenau bei Salzburg 

Op 40 minuten rijden van het appartement ligt de Untersbergbahn. Dit is een kabelbaan die je helemaal naar de top brengt. “ We zijn met z’n allen met de kabelbaan naar boven gegaan en eindigden dus in de sneeuw. Een ware belevenis. Je gaat hoog de bergen in en achter de eerste top is het eindpunt. Hier zijn routes uitgezet door de sneeuw en kun je een leuke route lopen. Zorg voor warme kleding en goed schoeisel. Je kunt ook op het terras in de zon gaan zitten en genieten van een adembenemend uitzicht over diverse besneeuwde bergtoppen. Hier kom je even tot rust, neem de tijd en geniet van alles om je heen. Een must in Salzburg De kinderen vermaakten zich geweldig in de sneeuw.” 

Verblijven in dit luxe appartement?

Mogelijk vanaf slechts € 159,- per nacht

Nu boeken